Ingatlan kivitelezés és forgalmazás
     
www.originalbau.hu

Betörésvédelem a kertben is!

Hamarosan beköszönt a jó idő, amikor minden kerti berendezést kiviszünk a helyére. A szabadban, nyaralónkban egyre több időt tartózkodunk, így több eszközt, értékesebb tárgyat is kinn hagyhatunk – felügyelet nélkül. Ez pedig vonzza a besurranó tolvajokat, akik ellen a kertet és az ott található értékeinket (kerékpár, fűnyíró, egyéb szerszámok stb.) meg kell védenünk. Alábbi cikkünkben most ehhez adunk biztonságtechnikai tippeket olvasóinknak.

Az egyes kerti bútorokat, sporteszközöket (kerékpárt, robogót), nagyobb, mozdítható munkagépeket (fűnyírót, rotációs kapát stb.) – ha nincs jól zárható fészerünk, a legjobb, ha leláncoljuk. A legtöbbször azonban nem elegendő egyszerű lánc alkalmazása, hiszen azokat egy nagyobb lemezvágó ollóval, vagy erővágóval elpattinthatja a betörő. Speciális, kifejezetten kültérre tervezett, vastag, „átvághatatlan” biztonsági láncok. Ezeknek a láncoknak, huzaloknak víztaszító, időjárásálló műanyag bevonatuk van, és speciális, biztonsági lakattal kapcsolhatók össze. Mivel a lakatok felnyitására szakosodott betörők a kengyel résznél „szedik szét” a zárat, mindenképpen olyan típust válasszunk, amely úgynevezett „kengyelvédelemmel” van ellátva.
A lakatok közül a leggyakrabban alkalmazott, legbiztonságosabb típusok edzett acélból, tömör kialakítással készülnek, melyeknek teljes szerkezete (pajzsa is) védelem alatt állnak. A megfelelő lakathoz azonban még további, biztonsági elemek is szükségesek, így lakatszem, lakatpánt stb. a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) minden biztonságtechnikai eszközhöz termék-megfelelőségi ajánlást készít. Amennyiben tehát lakatot vásárolunk, érdemes ilyen termékeket keresni, az ajánlást pedig minden esetben elkérni a gyártótól, forgalmazótól. Természetesen a lakatokhoz nem csak egyszerű lánc, de speciális sodronyok is csatlakoztathatók. Ma már a legtöbb biztonsági sodronynak saját, általában számzáras lakatja is van. Ezek a sodronyok szintén acélból készülnek, PVC bevonattal ellátottak.
Költségesebbek, de talán a megelőző hatásuk is jobban érvényesül a szakemberek által kiépített, és felügyelt kültéri biztonsági rendszereknek. Ilyenek például a mozgásérzékelővel egybekötött, ház oldalára, kertbe szerelhető reflektorok, vagy kültéri kamerák. Inkább telephelyeken, ipari használatban, raktáraknál használatosak az úgynevezett infra-, vagy mikrohullámú sorompók. Ezek a szerkezetek egy adóból és egy vevőből állnak, s a sugárzónába kerülő bármely test - jelgyengülést okozva- beindítja a riasztást. Működésük megbízható ugyan, de csak 100-200 m-es sávot lehet vele őrizni.
Az elektronikus védelmi rendszereket nem helyettesítheti a hagyományos, azaz a mechanikus védelem, azaz a megfelelő állapotú, masszív, magas kerítés, jó lakattal, zárral ellátott kertkapuk, fészer-ajtók. A legcélravezetőbb betörésvédelem természetesen a megelőzés. Ennek megfelelően törekednünk kell arra, hogy a kertünkben ne hagyjunk elöl semmit, ami mozdítható. Szánjunk időt és energiát a szerszámok, bútorok, sportszerek elpakolására, mert ezzel nem csak az egyéb biztonságtechnikai eszközök árát spórolhatjuk meg, de a betörőknek sem adunk okot arra, hogy besurranjanak kertünkbe, telkünkre.(Forrás:http://www.epitinfo.hu/index.php/articles/37184/84160/betoresvedelem-a-kertben-is )


Kapcsolat

Siska József
+36 20 527 17 05
info@originalbau.hu
www.originalbau.hu

Rólunk mondták

„A mi otthonunkat a OriginalBau építette. Nagyon meg voltunk elégedve, kitűnő munkát végeztek. Ráadásul a burkolatokat is megválaszthattuk, így a saját elképzeléseinket valósították meg. Pontosan, határidőre végezték el az előre egyeztetett munkafolyamatokat”

Oláh Péter

„Amikor lakást szerettem volna venni, nagyon sok ajánlatot kaptam. A legjobb ajánlatot a OriginalBau kínálta. A papírmunkát gyorsan sikerült elintézni, és minden kellemetlen terhet levettek a vállamról.”

Tóth Elemér

„Jól döntöttem, hogy a OriginalBau-tól vásároltam meg álmaim házát! Beszámolták előző ingatlanom, a belső kialakítást is mi alakíthattuk és a hitel ügyintézésben is kézségesen együtt működtek!”

Dr. Marosi Zsolt

nyíregyháza, ingatlan, ingatlanok, szabolcs szatmár bereg megye, kivitelezés, tervezés, forgalmazás, ikerházak, családi ház, kertes ház
© 2011 www.originalbau.hu Minden jog fenntartva - Powered by ForWeb Honlapkészítés